Cukrászati Tankönyv
Ezt a Menüpontot azért hoztam létre, hogy egy helyre sűrítve, talán egyszerűbb tájékozódási lehetőséggel tanuljuk meg a Cukrász szakma rejtelmeit.
Fejezetekbe szedve igyekeztem áttekinthetővé tenni a tartalmat, így mindenki megtalálhatja azt, amire kíváncsi.
Forrás: Dr. Dunszt Károly
Cukrászati technológia I.
Tartalomjegyzék
I. FEJEZET
A cukrászat rövid törénete
II. FEJEZET
A cukrászat nyersanyagai
Édesítőszerek
Természetes édesítőszerek
A Cukor
A méz
Mesterséges édesítőszerek
A lisztek
A búzaliszt
Egyéb lisztek
Édesipari termékek
A kakaó és a csokoládé
Az olajos magvak
A zsiradékok
Növényi eredetű zsiradékok
Állati eredetű zsiradékok
A tej és tejtermékek
A tej fogalma, jelentősége és összetétele
A tej tulajdonságai jelentősége összetétele
A tejipar termékei: